fbpx

Samopomoč pri oteklih nogah

Bolezni, Zdravje in bolezni

Poleti se kaj rado zgodi, da nam otečejo noge.

Poleti se kaj rado zgodi, da nam otečejo noge, do česar pride zaradi prevelike količine tekočine v telesu, ki se zaradi delovanja gravitacije nabere v spodnjem delu nog in jim spremeni videz.

93F11312-9E5B-11E1-BFCD-DA0166B94067Prva hitra pomoč je, da stopala položite pod curek hladne vode. Udobno sedite in jih pod curkom držite celih 10 do 15 minut. Pomaga tudi, če se zleknete in noge položite na višjo podlago. Stopala naj bodo kar nekaj centimetrov višje od trupa.

Poleg množice gelov, kopeli in vaj, s katerimi lahko lajšamo te težave, si pri utrujenosti in bolečinah v nogah lahko pomagamo z elektromagnetno terapijo. Magnetna terapija prek pulzirajočega magnetnega polja celice dodatno oskrbi s kisikom, izboljša celično presnovo ter poveča napetost celične membrane, da je bolj prepustna za kisik, hranilne snovi in vodo, kar pospeši regeneracijo tkiva.

V vodi namočite dve žlički gorčičnih semen in z dobljeno tekočino polijte stopala. Pomaga tudi voda, v kateri ste kuhali riž; običajni kopeli za noge pa ne pozabite dodati nekaj kapljic eteričnega olja čajevca.

Vir: revija Viva

Spoznajte darove, ki nam jih ponuja narava s pomočjo foruma Vrtičkarstvo in zelišča na >>


Sledite nam