fbpx

Samopomoč moških z rakom na modih

arhiv

Rak na modih je bolj redka bolezen, saj predstavlja le 2% vseh rakov pri moških. Vsako leto nanovo zboli ok. 80 moških, predvsem med 20….

Rak na modih je bolj redka bolezen, saj predstavlja le 2% vseh rakov pri moških. Vsako leto nanovo zboli ok. 80 moških, predvsem med 20. in 35 letom starosti. Prvo zdravljenje z operacijo opravi urolog, nato so vsi obravnavani na Onkološkem inštitutu.

Vsak posameznik se spopade z boleznijo na svoj način, vendar pa so bila medsebojna prijateljstva z bolniških oddelkov marsikomu tudi še kasneje v oporo. Med nekaterimi dobro rehabilitiranimi bolniki je zato dozorevala odločitev za prostovoljno delo in ustanovitev skupine za samopomoč; po vzoru žensk z rakom dojke. Pri tem jih je vzpodbujala tudi oddelčna psihologinja in leta 2002 je bila ustanovljena prva skupina v Ljubljani.

Skupina za samopomoč Ljubljana

Povezuje nas izkušnja bolezni, za katero si nobeden prej ni mislil, da bi se mogla zgoditi ravno njemu. Marsikdo še slišal ni zanjo. Pa vendar to ni konec, lahko je celo začetek nečesa novega, boljšega.

Tako se v skupini ne pogovarjamo le o bolezni, ampak predvsem o Življenju, kako ga kvalitetno živeti in uspešno obvladovati vsakodnevne težave. Občasno povabimo različne strokovnjake, ki nam predavajo o določeni temi in odgovarjajo na naša vprašanja. Srečujemo se od leta 2004, pogovori v skupini so zaupne narave, članstvo pa prostovoljno. Pridružite se nam, bodisi da sami potrebujete pomoč, ali pa želite pomagati drugim.

Vir: Društvo onkoloških bolnikov Slovenije

Izmenjajte izkušnje ali povprašajte za nasvet na forumu Kako živeti z rakom? na >>


Sledite nam