fbpx

Že malo telovadbe koristi našemu zdravju

arhiv

… pri daljših naporih koristi rastejo počasneje New York – Vsi vemo, da bi bili bolj zdravi, veseli in ostrejšega uma, če bi redno telovadili,…

… pri daljših naporih koristi rastejo počasneje

New York – Vsi vemo, da bi bili bolj zdravi, veseli in ostrejšega uma, če bi redno telovadili, a našim dobrim nameram navkljub, se to le redko zgodi. Strokovnjaki svetujejo, da naj telovadbi posvetimo vsaj dve uri in pol na teden, povprečnemu “kavčku poležavčku“ pa se tudi to zdi prava herkulska naloga.

Če spadate v to skupino, ste lahko sedaj veseli, saj je nova raziskava pokazala, da ne potrebujete toliko telovadbe, da bi imeli od nje zdravstvene koristi. Izkazalo se je, da lahko zdravje srca izboljša že s polovico svetovanega časa za telovadbo.

Pri raziskavi je šlo za analizo 33. predhodnih raziskav, ki so se osredotočale na povezavo med telovadbo in ogroženostjo s srčnimi boleznimi. Devet raziskav je vsebovalo tudi ocene o količini ur, ki so jih v telovadbo vložili sodelujoči. Raziskovalci so ugotovili, da so bili posamezniki, ki so na teden telovadbi namenili 150 minut, 14 odstotkov manj ogroženi s srčnimi boleznimi od tistih, ki tega niso počeli.

Vir: dnevnik.si

Več namigov za zdravo življenje preberite v rubriki Zdravo življenje na >>


Sledite nam