fbpx

Namesto, da se igrajo, štejejo kalorije

arhiv

Anoreksiji podlegajo tudi že otroci, mlajši od pet let London – Otroci že pri rosnih petih letih podlegajo anoreksiji, poročajo britanski medjiji v inicaitivi, ki…

Anoreksiji podlegajo tudi že otroci, mlajši od pet let

London – Otroci že pri rosnih petih letih podlegajo anoreksiji, poročajo britanski medjiji v inicaitivi, ki naj bi predstavila, kako zgodaj lahko ta zahrbtna psihološka bolezen prizadene človeka, ki ga vse bolj obkrožajo vsemogoče (nenormalne) smernice o tem, kaj je primerna teža in kaj ne.

V zadnjih treh letih so v britanske bolnišnice sprejeli 98 otrok, starih med pet in sedem let, zaradi hude podhranjenosti kot posledice anoreksije in drugih motenj hranjenja, ki jih ponavadi povezujemo predvsem z mladostniki in odraslimi. V istem časovnem obdobju so sprejeli še dodatnih 99 otrok, starih osem in devet let, poleg tega pa še 400 10 do 12- letnikov in zastrašujočih 1500 najstnikov, starih med 13 in 15 let.

Ultra suhi idoli

Navedeno pa sploh še ni vse. V zadnjem letu se je število mladostnikov, mlajših od osem let, podvojilo. In govorimo le o najhujših primerih, ko otroci tako zelo shirajo, da so njihova življenja resno ogrožena. Najverjetneje, tako britanski DailyMail, je še mnogo več otok, ki imajo podobne motnje hranjena, pa jih starši še niso hospitalizirali.

Vir: dnevnik.si

Preberite izkušnje in nasvete kako ravnati v primeru težav s hrano na forumu Motnje hranjenja na >>


Sledite nam