fbpx

Ameriški otroci zaužijejo vse več hitre hrane

arhiv

New York – Ameriški otroci uživajo vse več hrane izven doma, večino kalorij pa dobijo s hitro hrano, kaže študija strokovnjakov z univerze v Severni…

New York – Ameriški otroci uživajo vse več hrane izven doma, večino kalorij pa dobijo s hitro hrano, kaže študija strokovnjakov z univerze v Severni Karolini. Študija je pokazala, da se je pri ameriških otrocih v primerjavi z letom 1977 dvignil tudi dnevni vnos kalorij.

Študijo je pripravila skupina strokovnjakov pod vodstvom Barryja Popkina, objavljena pa je v avgustovski izdaji revije Journal of the American Dietetic Association.

Ugotovili so, da so otroci v ZDA leta 2006 zaužili 179 kalorij več kot njihovi vrstniki v letih 1977/78. Šolarji trenutno zaužijejo 2000 kalorij dnevno, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pred 30 leti so ameriški otroci vseh starosti 77 odstotkov hrane zaužili doma, do leta 2006 pa je ta delež padel na 66 odstotkov.

V študiji so ločevali med otroci različnih starosti in ugotovili, da so mlajši otroci doma zaužili 71 odstotkov hrane, v primerjavi s 85 odstotki leta 1977. Starejši otroci so doma zaužili 63 odstotkov hrane.

Vir: dnevnik.si

S preudarno prehrano in pravilno vadbo do zdravja in dobrega počutja. Več na forumu Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa


Sledite nam