fbpx

Svetovni teden dojenja

arhiv

Ob Svetovnem tednu dojenja, ki ga obeležujemo od 1. do 7. avgusta 2011, smo na Inštitutu za varovanje zdravja pripravili gradivo, ki se posveča zelo…

Ob Svetovnem tednu dojenja, ki ga obeležujemo od 1. do 7. avgusta 2011, smo na Inštitutu za varovanje zdravja pripravili gradivo, ki se posveča zelo pomembni temi: pogovoru.

Pogovor omogoča izmenjevanje informacij, pa tudi mnogo več: med ljudmi ustvarja prostor za pričevanja, v katerih najdemo možnosti za lasten razvoj in novo rast, oblikuje nastavke, iz katerih raste zaupanje in kjer brsti podpora za prenovitev energije, beseda lahko zdravi in celi.

V trenutku, kot berete to besedilo, začenjamo pogovor o moči besede v spoštljivem odnosu. V tem našem pogovoru, ki je zgolj rahli približek pravega, pristnega pogovora v človeški sredini, odpiramo premisleke o vlogi, ki jo (lahko) imamo v življenju tistih, ki se podajajo na pot, da bodo postali mame in očetje. Dojenje je ena pomembnejših prvih vezi med mamo in otrokom; te omogočajo razvoj otrokove govorice, telesnega jezika, materinega jezika. Skupaj z vami iščemo odgovore na vprašanja, kako z besedo med ljudmi premišljeno in sočutno sooblikovati pogoje za dobro družinsko življenje.

Se spomnite filma s poslovenjenim naslovom Govori z njo, španskega režiserja Pedra Almodovarja iz leta 2002?

Preberite pripravljena gradiva na temo pogovora ob Svetovnem tednu dojenja 2011

  • Govori z njo, govori z mano
  • Pogovarjajmo se – Komunikacija in dojenje: kako beseda informira, podpira in celi

ki sta dostopni na spletni strani Inštituta za varovanje zdravja RS

Otroku najbolj naravna prehrana. Posvetujte se na forumu Dojenje na >>


Sledite nam