fbpx

Tudi letos so v Pacugu letovali otroci z astmo

arhiv

Udeležili so se intenzivnega izobraževalno-preventivnega programa Astma&šport, kjer se učijo odpravljanja težav z dihali Tudi letos je deset julijskih dni v mladinskem letovišču Pacug preživela…

Udeležili so se intenzivnega izobraževalno-preventivnega programa Astma&šport, kjer se učijo odpravljanja težav z dihali

Tudi letos je deset julijskih dni v mladinskem letovišču Pacug preživela skupina otrok z astmo. Udeležili so se intenzivnega izobraževalno-preventivnega programa Astma&šport, ki ga izvaja Spolint inštitut (naslednik programov Društva astma in šport). Denar za letovanje otrok so zbrali v dobrodelni akciji januarja letos s pomočjo kolesarja Marka Baloha.

Vadbo je vodil dr. Milan Hosta, direktor inštituta in strokovnjak s področja dihanja, ki uporablja poseben, otrokom prilagojen način odpravljanja težav z dihali.

“Otroke naučimo, kako si lahko pomagajo, ko imajo težave, predvsem to, da huda poslabšanja preprečijo tudi z dihalnimi vajami in ne samo z zdravili,” je v Pacugu razlagal Hosta. V desetih dnevih aktivnega letovanja se otrokom že poznajo učinki vaje in povečane sposobnosti, kot so vzdržljivost, moč in gibljivost prsnega koša. Programi so prilagojeni različnim starostnim skupinam in tudi otrokom, ki se v Pacug vračajo, se pozna napredovanje skozi različne letne programe.

Vir: dnevnik.si

 

 

Preberite izkušnje oseb, ki se soočajo z astmo na forumu Astma in druge pljučne bolezni na >>


Sledite nam