fbpx

Prikaz delovanja informacijskih sistemov na Pediatrični kliniki

arhiv

Minister za zdravje dr. Dorijan Marušič si je v živo ogledal delovanje informacijskega sistema, ki že deluje na Pediatrični kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Pediatrična…

Minister za zdravje dr. Dorijan Marušič si je v živo ogledal delovanje informacijskega sistema, ki že deluje na Pediatrični kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Pediatrična klinika je prva enota UKCL, na kateri je razvit integralni informacijski sistem, ki vključuje tudi slikovno diagnostiko.

Informacijski sistem Pediatrične klinike  (ISPEK) hkrati s PACSom predstavlja zaokroženo računalniško podporo za delo z bolniki – od naročanja sprejema, vseh zapisov zdravstvene nege, izvidov, zdravil in prehrane, do samega odpusta. Strokovni direktor Pediatrične klinike, prof. dr. Rajko Kenda, dr.med., je dejal: “To je prvi korak k “brezpapirni” bolnišnici. Sistem predstavlja integracijo in digitalizacijo govora, teksta in slik (rentgen, magnet) v enem sistemu. To vsekakor povečuje varnost, zanesljivost, preglednost in s tem višjo kakovost delovanja bolnišnice.”

Oba projekta: informatizacijo Pediatrične klinike in informatizacijo slikovne diagnostike UKCL je financiralo Ministrstvo za zdravje RS. Z uvedbo omenjenega sistema, ki ga bomo postopno uvajali na vse klinike UKCL, bomo omogočili dostop do  slikovnih diagnostik (rentgen, ultrazvok, CT, magnet) in izvidov za zaposlene, dolgoročno pa zaradi uvedbe pričakujemo tudi skrajšanje čakalnih dob.

“Informacijski sistem omogoča sodelavcem lažje delo in bolj kakovostno obravnavo bolnikov, moja želja pa je, da bi čimprej tak sistem imeli na vseh klinikah UKCL “ je povedal generalni direktor UKCL, mag. Simon Vrhunec.

Vir: Univerzitetni klinični center Ljubljana


Sledite nam