fbpx

Rebalans proračuna predvideva skoraj četrtino manj sredstev za zdravstvo

arhiv

S predlogom rebalansa se proračun ministrstva za zdravje za letošnje leto krči za 22,9 odstotka oz. 23,2 milijona evrov. Po predlogu rebalansa, ki ga je…

S predlogom rebalansa se proračun ministrstva za zdravje za letošnje leto krči za 22,9 odstotka oz. 23,2 milijona evrov.

Po predlogu rebalansa, ki ga je vlada potrdila v ponedeljek in poslala v DZ, bo proračun ministrstva za zdravje znašal 78,3 milijona evrov, medtem ko je prvotno znašal 101,5 milijona evrov.

Sredstva EU-ja za slovensko zdravstvo se bodo zmanjšala za 17 milijonov

Najbolj (90 odstotkov) se znižujejo sredstva EU-ja za slovensko zdravstvo, kar je povezano z zamudo pri projektu eZdravje in gradnji urgentnih centrov.

Sredstva za zdravstvo, pridobljena od Evropske unije, se bodo zaradi prenosa aktivnosti v prihodnja leta pri projektih eZdravje in centrih za urgentno medicino znižala za 17 milijonov evrov oz. za 90 odstotkov, so pojasnili na ministrstvu za zdravje.

“Investicijski projekti bodo letos potekali nemoteno”

Minister za zdravje Dorjan Marušič je ob robu predstavitve novih informacijskih sistemov na Pediatrični kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana poudaril, da se bodo ta sredstva povrnila, če se bo v prihodnjem obdobju izkazalo, da se začrtane aktivnosti projekta eZdravje izvajajo, kot je načrtovano in v predvidenem časovnem okvirju.

Zagotovil je, da bodo investicijski projekti kljub takšnemu rezu v letošnjem letu potekali predvidoma nemoteno. Tako bodo dodatna sredstva črpali iz sklada za investicije, ki pa bo do konca leta predvidoma izčrpan.

Vir: rtvslo.si

Kakšen je po vašem mnenju zdravstveni sistem v Sloveniji? Vabljeni na forum Zdravstvo pri nas? na >>


Sledite nam