fbpx

Nemčija je razglasila konec izbruha okužb z bakterijo E.coli

arhiv

Berlin – Nemški nacionalni center za nadzor bolezni, inštitut Robert Koch, je danes razglasil uradni konec epidemije okužb z nevarnim sevom bakterije E.coli. V zadnjih…

Berlin – Nemški nacionalni center za nadzor bolezni, inštitut Robert Koch, je danes razglasil uradni konec epidemije okužb z nevarnim sevom bakterije E.coli. V zadnjih treh tednih, kolikor znaša inkubacijska doba bakterije, inštitut namreč ni zabeležil nobene nove okužbe, poročajo tuje tiskovne agencije.

Iz inštituta Robert Koch so še sporočili, da bodo preventivno še naprej pozorno spremljali poročila o morebitnih okužbah z E.coli ali primerih obolenja za sindromom HUS. Poudarjajo sicer, da možnosti posamičnih primerov okužb z E.coli obstajajo tudi po koncu izbruha okužb, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zaradi okužb z bakterijo E.coli, prvi primer katere so nemške zdravstvene službe zabeležile sredi maja, je v Nemčiji 852 oseb zbolelo za nevarnim hemolitičnim uremičnim sindromom (HUS), ki vodi do resnih okvar ledvic.

Vir: dnevnik.si


Sledite nam