fbpx

Mladi prednjačijo pri mobilnem videu in SMS

arhiv

Ljubljana – Sedanja generacija najstnikov je daleč največja uporabnica mobilnega videa. Mladi namreč ogledom videoposnetkov na svojih mobilnih napravah namenijo skoraj dvakrat več časa, kot…

Ljubljana – Sedanja generacija najstnikov je daleč največja uporabnica mobilnega videa. Mladi namreč ogledom videoposnetkov na svojih mobilnih napravah namenijo skoraj dvakrat več časa, kot je povprečje za celotno populacijo. To so ugotovili raziskovalci družbe Nielsen med ugotavljanjem medijskih navad ameriških najstnikov.Ob tem podatku je manj presenetljivo dejstvo, da ta starostna skupina manj od povprečja gleda televizijo.

Konec lanskega leta so uporabniki mobilne telefonije, stari od 12 do 17 let, za gledanje mobilnega videa na mesec povprečno porabili sedem ur in 13 minut, medtem ko je skupna povprečna dolžina zrenja v mobilne zaslone, na katerih se predvaja video, štiri ure in 20 minut. Pri tem je treba poudariti, da imajo ameriški naročniki mobilne telefonije širok dostop do videovsebin, poleg tovrstnih spletnih portalov, kot je youtube. Ta je še vedno glavni vir ogledov videoposnetkov na mobilnih telefonih.

Vir: delo.si

Spoznajte svet mladih s pomočjo foruma Mladi, ljubezen in spolnost na >>


Sledite nam