fbpx

Spremembe zdravstvene košarice: Deloma skrčene tudi pravice bolnikov

arhiv

Ljubljana – Sprememba košarice pravic, ki se krije iz zdravstvene blagajne, kot je predvidena po nadgradnji zdravstvenega sistema, ki ga je v sredo potrdila vlada,…

Ljubljana – Sprememba košarice pravic, ki se krije iz zdravstvene blagajne, kot je predvidena po nadgradnji zdravstvenega sistema, ki ga je v sredo potrdila vlada, prinaša tudi krčenje določenih pravic za zavarovance. Poslej bodo samoplačniški npr. prevozi do rehabilitacije ali fizioterapije in zdravilišča za bolnike z revmo.

Po predlogu zdravstvene nadgradnje se bodo iz osnovne košarice pravic, ki bo v celoti financirana iz obveznega zavarovanja in splošne participacije, izločile pogrebnine in posmrtnine, nekateri nenujni prevozi ter zdraviliško zdravljenje, ki ni nadaljevanje bolnišničnega.

Poleg tega obvezno zavarovanje ne bo več krilo pripravništev in specializacij, raziskovalnih dejavnosti v okviru terciarne dejavnosti in nadomestil za odsotnost z dela zaradi bolezni za brezposelne. Tudi nadomestil delodajalcem za odsotnost delavca na dan, ko bo daroval kri, zdravstvena blagajna ne bi več krila.

Vir: dnevnik.si

Obiščite spletni forum Zdravstvo pri nas? in izvedeli boste več na >>


Sledite nam