fbpx

Najstnice si s slabo prehrano tlakujejo pot do hudih bolezni v odraslosti

arhiv

Do 14. leta je bila na dieti že več kot polovica najstnic London – Najstnice se obsojajo na življenje slabega zdravja, če jedo manj kot…

Do 14. leta je bila na dieti že več kot polovica najstnic

London – Najstnice se obsojajo na življenje slabega zdravja, če jedo manj kot tri porcije sadja in zelenjave na dan, poroča britanski Daily Mail, ki se navezuje na podatke ministrstva za zdravje. Hkrati pa mlada dekleta danes ne jedo več dovolj mesa, s čimer v telesa ne vnesejo dovolj potrebnih hranljivih snovi kot je na primer železo, obenem pa pojedo preveč nasičenih maščob.

Strokovnjaki s področja zdravja opozarjajo, da se generacija mladih deklet sooča s tveganjem razvoja številnih bolezni v prihodnosti, vključujoč rakava obolenja, težave s srcem, kapi in sladkorno boleznijo.
Preveč nasičenih maščob

Samo ena izmed 13 najstnic na dan poje priporočeno količino sadja in zelenjave, je pokazalo poročilo, ki ga je podprlo britansko ministrstvo za zdravje. Skoraj polovica jih ne dobi dovolj železa, osnovne hranljive snovi, ki jo najdemo v rdečem mesu, oreščkih in nekateri zelenjavi, ki pa pomagajo pri boju z infekcijami. Njihova prehrana pa je prepolna nasičenih maščob, kar lahko vodi v visoko stopnjo holesterola, ki lahko posledično vodi do kapi in srčnih napadov.

Vir: dnevnik.si

 


Sledite nam