fbpx

V UKCL za boljše pogoje bolnikov izvedli številne aktivnosti

arhiv

Kjer hlajenja ni, zaposleni izvajajo ukrepe, vodstvo pa se je za kratkoročno izboljšanje odločilo tudi za nakup ventilatorjev . Pacientom so se opravičili, za javnost…

Kjer hlajenja ni, zaposleni izvajajo ukrepe, vodstvo pa se je za kratkoročno izboljšanje odločilo tudi za nakup ventilatorjev.

Pacientom so se opravičili, za javnost pa sporočlili:

Ljubljana, 13. julij 2011 – V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana (UKCL) se zavedamo, da vsi prostori niso povsod ustrezno hlajeni in se vsem pacientom, obiskovalcem ter zaposlenim ponovno opravičujemo ter prosimo za razumevanje. Zavedamo se, da so temperature v določenih prostorih neugodne, a si vsi zaposleni prizadevamo, da bi bolnikom v danih razmerah omogočili najboljše. V prostorih, ki niso ustrezno hlajeni, zaposleni v poletnih mesecih izvajajo ukrepe, in sicer v hladnejših delih dneva prostore večkrat prezračijo in so pacientom na voljo za njihove želje. Zaposleni že od nastopa poletnih temperatur v vročih dneh v prostorih, ki so na južnih straneh, okna zapirajo in senčila popolnoma spustijo med 7. uro zjutraj in 21. uro zvečer, saj s tem preprečimo vdor sončnih žarkov. Te dni dodatno nameščamo tudi ventilatorje za hlajenje zraka, ki jih bomo po sobah namestili na željo pacientov.
Vsem pacientom smo danes ob kosilu priložili krajše obvestilo, v katerem se jim opravičujemo za neprimerne razmere v prostorih, ki niso hlajeni in jih prosimo za razumevanje (obvestilo prilagamo v posebni priponki). Prav tako smo na vse glavne vhode stavb in na vrata posameznih enot namestili obvestilo glede hlajenja in ravnanja v vročih dneh.

»Dobro počutje pacientov in sodelavcev je za nas prva skrb. Tudi v prihodnje bomo naredili vse, da bomo problem visokih temperatur čim prej rešili,« je dejal generalni direktor UKCL, mag. Simon Vrhunec.

Kot smo vas obvestili že prejšnji teden, smo že izvedli ponovni razpis za hlajenje glavne stavbe, naš dolgoročni načrt pa je omogočiti primerne temperature v vseh prostorih UKCL, ne samo v glavni stavbi. Že zdaj so hlajene vse enote intenzivne nege in terapije ter novogradnje.

Še enkrat ponavljamo vsebino sporočila, ki smo ga poslali prejšnji teden: Za hlajenje glavne stavbe UKCL smo sicer že lansko leto pripravili razpis za izbiro izvajalca hlajenja, vendar se je žal izkazalo, da dva ponudnika nista ponujala konvektorjev v skladu s strokovnimi zahtevami, ostalih 6 ponudnikov pa ni zasledovalo sprememb v popisu, ki so bile prikazane na portalu javnih naročil. Tehnično-vzdrževalna služba v podpori Komercialnega sektorja UKCL skupaj pripravljata nov postopek za izbiro izvajalca, da bi kar najhitreje prišli do boljših pogojev za naše bolnike in zaposlene v teh vročih poletnih mesecih.
Dolgoročni cilj je klimatizacija celotne bolnišnice, ki bo potekala ob celoviti prenovi zgradb, pri čemer se moramo zavedati problema starosti posameznih stavb. Problem glavne zgradbe hospitala denimo niso samo težke razmere v poletnih mesecih. Dotrajane inštalacije (električne in strojne) ne omogočajo več dodatnega priklopa čedalje večjega števila potrebnih medicinskih aparatov in ostale opreme. Tehnološka zasnova glavne zgradbe UKC denimo izhaja izpred štiridesetih let, vsak poseg v starejše stavbe pa predstavlja velik finančni in izjemen organizacijski zalogaj, saj mora naša bolnišnica delovati nepretrgoma brez večjih motenj.

Služba za odnose z javnostmi UKCL


Sledite nam