fbpx

Rimske terme s potrdilom za opravljanje zdraviliške dejavnosti

arhiv

Rimske toplice – Ministrstvo za zdravje je Rimskim termam z odločbo potrdilo opravljanje zdraviliške dejavnosti. Medicinski center v termah, ki so ga poimenovali Valetude, bo…

Rimske toplice – Ministrstvo za zdravje je Rimskim termam z odločbo potrdilo opravljanje zdraviliške dejavnosti. Medicinski center v termah, ki so ga poimenovali Valetude, bo tako lahko sprejel tudi ljudi z zdravstvenimi težavami, nudili pa jim bodo še strokovno pomoč in ustrezno svetovanje, so danes sporočili iz Rimskih term.

Ministrstvo za zdravje je potrdilo, da se termalna voda in klima v Rimskih termah lahko uporabljata kot naravno zdravilno sredstvo za bolezni gibalnega sistema, bolezni živčnega sistema, kardiovaskularne motnje, nevrovegetativne motnje, ginekološko rehabilitacijo, razne alergije in obolenja dihal, bolezni presnove, rehabilitacijo športnih poškodb in podobno.

Za izvajanje omenjene dejavnosti imajo v termah, ki sicer še ne morejo sprejemati bolnike z napotnicami, sodobno urejene prostore za opravljanje rehabilitacije in fizikalne medicine, z obnovo celotnih term pa je bolnikom na voljo tudi rimski bazen, savne in vse ostale storitve, potrebne za obnovo telesa.

Vir: dnevnik.si


Sledite nam