fbpx

Nasprotja se ne privlačijo

arhiv

Ljudje iščemo partnerje, ki so v isti "ligi", kot smo sami London – Morda ste do sedaj res mislili, da se nasprotja privlačijo, ko pride…

Ljudje iščemo partnerje, ki so v isti “ligi”, kot smo sami

London – Morda ste do sedaj res mislili, da se nasprotja privlačijo, ko pride do iskanja popolnega partnerja, a vas moramo razočarati – strokovnjaki so namreč ugotovili, da samske moške in ženske pravzaprav privlačijo in pritegnejo tisti, ki so v isti “ligi“ tako po zunanjem videzu kot po privlačnosti.

Res je, da si je bogati Richard Gere v filmu Čedno dekle za partnerico izbral pocestniško Julio Roberts, ki je prihajala iz drugega družbenega in ekonomičnega okolja, podobna zgodba se je odvila tudi v knjigi in filmu Pygmalion oz. My fair lady. A vse to je le fikcija. V resničnosti je ta scenarij bolj malo mogoč.

Značajske lastnosti in skupni interesi igrajo pomembno vlogo pri iskanju partnerja, so pa strokovnjaki prepričani, da se nasprotja sploh ne privlačijo. “Posamezniki pred vstopom na tržišče zmenkov ocenijo lastno vrednost in nato partnerje izbirajo na osnovi družbene privlačnosti, ki je enakopravna njihovi. Najbolj presenetljiva ugotovitev je bila, da si neprivlačni ljudje izbirajo dokaj neprivlačne partnerje,“ so zapisali v študiji.

Vir: dnevnik.si

 

Izmenjava mnenj in izkušenj o svetu ljubezni preberite na forumu Ljubezenski nasveti na >>


Sledite nam