fbpx

Kratka sprostitev izboljša spolnost

arhiv

Pod pritiskom vsakodnevnih obveznosti se mnogi pari, še posebej pa tisti srednjih let, soočajo s stresom. Službeni izzivi, popoldanska domača opravila, skrb za otroke in…

Pod pritiskom vsakodnevnih obveznosti se mnogi pari, še posebej pa tisti srednjih let, soočajo s stresom. Službeni izzivi, popoldanska domača opravila, skrb za otroke in mnoge druge obveznosti pogosto vodijo v zanemarjanje partnerskega odnosa in spolnosti. Vse pogostejši izgovor je pomanjkanje časa, kar pa vsekakor ne pomeni, da si časa za tako pomembni področji, kot sta partnersko življenje in spolnost, ni treba vzeti. Druga velika prepreka pa je že omenjeni stres. Ko boste poskrbeli za urejenost obeh področij, se bo življenjska energija okrepila, v bolj umirjenem in sproščenem vzdušju pa bo tudi volja do spolnosti precej močnejša.

Odličen način za premagovanje stresa so kratke vsakodnevne sprostitve – kratki odmori, med katerimi odložite delo, se umirite in uživate v nekaj prostih trenutkih. Za tak odmor ne potrebujete veliko časa ali dodatnih finančnih naporov. Preberite članek ali dva v časopisu ali reviji. Pokličite partnerja, sorodnika ali prijatelja in poklepetajte z njim. Odpravite se na desetminutni sprehod. Pripravite si skodelico čaja. Seveda se lahko odpravite v fitnes ali na sproščujočo masažo. Če ste v pisarni in imate čez pet minut sestanek, pa zgolj zaprite vrata, dajte noge na mizo, zaprite oči in se prepustite sanjarjenju. Bistvo sprostitvenih trenutkov je za kratek čas odmisliti vse skrbi in se posvetiti zgolj najpomembnejšemu – sebi. Če si bosta s partnerjem privoščila več kratkih sprostitev vsak dan, bodo posledice stresnega življenja vse milejše oziroma bodo sčasoma skoraj povsem izginile. Manj obremenjeni in z višjo samozavestjo boste tudi v spolnosti bolj uživali in ponovno zanetili iskrico strasti.

Obiščite spletni forum ED – želiva si spolnosti ter za nasvet povprašajte specialista urologa in družinskega terapevta ali preberite izkušnje drugih.


Sledite nam