fbpx

Z dodatnimi posteljami za srčne bolnike nad čakalne dobe

arhiv

Otroci na elektrofiziološke preiskave čakajo tudi po 560 dni V UKC Ljubljana so včeraj tudi uradno odprli dodaten del kliničnega oddelka za kardiologijo, s čimer…

Otroci na elektrofiziološke preiskave čakajo tudi po 560 dni

V UKC Ljubljana so včeraj tudi uradno odprli dodaten del kliničnega oddelka za kardiologijo, s čimer so v prenovljenih prostorih pridobili 32 postelj več. To bo omogočilo krajšanje čakalnih dob, pričakujejo v bolnišnici.

Najkrajša pričakovana čakalna doba za elektrofiziološke preiskave in radiofrekvenčno ablacijo je bila konec maja za otroke kar 560 dni, za odrasle pa 451 dni. Najkrajša pričakovana čakalna doba na koronografijo je bila 270 dni, pri čemer je nad dopustno čakalno dobo nanjo čakalo 286 bolnikov. “Skrajšati moramo čakalne dobe, tako za interventne kot za elektrofiziološke posege. Poleg tega moramo pomagati internistični prvi pomoči in sprejemati bolnike, ki imajo bolezni srca in spadajo k nam,” je povedala predstojnica kliničnega oddelka za kardiologijo prof. dr. Mirta Koželj. Dolgoročno bo novi del namenjen vstavljanju biventrikularnih srčnih spodbujevalnikov, poleg tega bodo tam obravnavali tiste bolnike z motnjami srčnega ritma, ki jih ne zdravijo z zdravili, ampak z invazivnimi posegi ablacijami. “Tu bo tudi enota za prsno bolečino, kjer bomo sprejemali bolnike z internistične prve pomoči s to težavo,” je dodala Koželjeva. Kot je pojasnila, pa potrebujejo še dodatno mizo v katetrskem laboratoriju z rentgenskim aparatom. Za zdaj se dogovarjajo, da jim bodo, dokler ne dobijo nove mize, s svojimi napravami pomagali na inštitutu za radiologijo.

Vir: dnevnik.si

Več o boleznih srca in ožilja preberite na forumu Kardiologija na >>


Sledite nam