fbpx

Začetek izbora Naj kamp 2011

arhiv

S 1. julijem se pričenja izbor »Naj kamp 2011«, ki bo letos potekal prvič. Glasovanje bo potekalo vse do sredine septembra, najbolj priljubljeni kampi pa…

S 1. julijem se pričenja izbor »Naj kamp 2011«, ki bo letos potekal prvič. Glasovanje bo potekalo vse do sredine septembra, najbolj priljubljeni kampi pa bodo priznanja prejeli na prvi dan sejma 9. Festival kamping, karavaning & outdoor, ki bo potekal od 22. do 25. septembra 2011 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Radijska oddaja »Dobro jutro, Slovenija« in turistično informativni portal www.dj-slovenija.si sta z izbori »Naj« (kopališče, smučišče, wellness,…) stalnica slovenskega turizma že več kot dve desetletji. Glede na dejstvo, da smo Slovenci tudi eni najbolj navdušenih kampistov v Evropi,  so se v uredništvu povezali s strokovnjaki iz revije Avto-Dom in spletnim portalom www.avtokampi.si  ter zasnovali še akcijo »Naj kamp« in z njo prvič prestopili meje Slovenije.

Večina slovenskih kampistov namreč letuje na Hrvaškem, zato izbor »Naj kamp 2011« poleg domačih obsega tudi hrvaške kampe. Skupaj je 259 kampov iz obeh držav razdeljenih v devet kategorij, v katerih lahko obiskovalci izberejo po enega najljubšega. Slovenski kampi so razdeljeni na manjše in večje, mnogo številnejše hrvaške kampe pa najdemo v sedmih kategorijah. Posebej so nanizani nudistični kampi, manjši in večji kampi pa so razdeljeni na tri območja: Istra, Kvarner in Dalmacija.

Doslej so kampe iz Slovenije in Hrvaške ocenjevali predvsem vodilni evropski vodniki in strokovne institucije. Z izborom Naj kamp pa bodo do besede prišli še neposredni uporabniki iz Slovenije, ki v hrvaških kampih ustvarijo kar petino prenočitev in so za nemškimi gosti na drugem mestu. Tudi v slovenskih kampih, sploh termalnih, domači gostje predstavljajo vse bolj pomemben delež nočitev.

Vir: Dobro jutro, Slovenija

Obiščite portal Travel.Over.Net


Sledite nam