fbpx

V jezerih že prvi kopalci

arhiv

Najpogumnejši so pretekli konec tedna že plavali v gorenjskih naravnih kopališčih. Voda v jezerih je po podatkih Agencije RS za okolje dobre kakovosti; parkirišča in…

Najpogumnejši so pretekli konec tedna že plavali v gorenjskih naravnih kopališčih. Voda v jezerih je po podatkih Agencije RS za okolje dobre kakovosti; parkirišča in stranišča so pripravljena, zagotavljajo upravljavci.

Bled, Bohinj, Šobec – Najbolj pogumni se pretekli konec tedna že delali prve zamahe v gorenjskih naravnih kopališčih, v Blejskem in Bohinjskem jezeru ter na Šobcu. Voda je sicer še vse prej kot prijetnih temperatur za plavanje, a kot zagotavljajo upravljavci naravnih kopališč, čista in primerna za kopanje.

Voda naj bi glede na meritve povsod ustrezala standardom kopalnih voda. Tako tudi na Bledu, kjer so vso pomlad tekle vroče debate o nerazumljivo veliki količini hrane za ribe, ki jo v Blejsko jezero zmečejo ribiči. Občina Bled se je sicer urejanja stanja lotila z odlokom, ki prepoveduje ribiško taborjenje in vnos hrane na čolničkih, a težava ostaja tudi krmljenje rib, rac in labodov ter kanalizacija, ki ponekod še vedno teče v jezero.

Vir: Gorenjski Glas

Greste v gore ali na obalo? Posvetujte se na forumu Izleti po Sloveniji na >>


Sledite nam