fbpx

Negotova usoda ali nesprejemljivo ukinjanje lekarn

arhiv

Ljubljana – Usoda osmih lekarn, ki delujejo v okviru Javnega zavoda Kraške lekarne, in štirih, ki spadajo pod okrilje zasebne lekarnarke Staše Marije Kastelic, je…

Ljubljana – Usoda osmih lekarn, ki delujejo v okviru Javnega zavoda Kraške lekarne, in štirih, ki spadajo pod okrilje zasebne lekarnarke Staše Marije Kastelic, je negotova. Občine, v katere sodijo, jim niso naklonjene.

Ogrožena so delovna mesta. Potem ko je Mestna občina Ljubljana konec leta 2009 neuspešno zagrozila z odvzemom koncesije Lekarni Bitenc, se zdaj ponavlja podobna zgodba. Le da tokrat v občini Škofljica, ki noče podaljšati koncesije zasebni lekarni Moja lekarna. S tem bodo ukinjene tudi njene podružnice v Dobrovi, Podpeči in Horjulu.

Marko Podvršnik, direktor občinske uprave, nam je pojasnil, da so v občini Škofljica na podlagi javnega razpisa Staši Mariji Kastelic leta 2004 izdali odločbo o podelitvi koncesije za opravljanje lekarniške dejavnosti za sedem let: »Po pravnomočnosti izdane odločbe je bila podpisana še koncesijska pogodba, obe pa se iztečeta 31. avgusta letos.«

Občina je koncesionarko o bližajočem se poteku roka tudi pisno obvestila, z navedbo, da ji zdaj podeljene koncesije ne bodo avtomatično podaljšali. Proučevali naj bi namreč še najboljšo možno obliko lekarniške dejavnosti in medicinske oskrbe za njihove občane. V zvezi s tem se pogovarjajo tudi z Lekarno Ljubljana, zato so se že začele širiti špekulacije, da bo ta z Markom Jakličem na čelu le še razširila svojo prevlado in da bodo za vse preostale ostale le še drobtinice.

Vir: delo.si

Vas zanimajo lastnosti izdelkov v lekarnah? Posvetujte se na forumu Farmacevt svetuje >>


Sledite nam