fbpx

Vsa sredstva za sončenje niso vodoodporna

arhiv

tudi zaščita pred UVB nižja od "obljubljene" Ljubljana – Letošnji mednarodni primerjalni test sredstev za zaščito pred soncem je pokazal, da niso vsa vodoodporna, čeprav…

tudi zaščita pred UVB nižja od “obljubljene”

Ljubljana – Letošnji mednarodni primerjalni test sredstev za zaščito pred soncem je pokazal, da niso vsa vodoodporna, čeprav to obljubljajo, navaja Zveza potrošnikov Slovenije. Med testiranjem pa sta bili tudi dve sredstvi, naprodaj le v lekarnah, pri katerih je bila zaščita UVB nižja od označene.

Pri pregledu navodil in priporočil za uporabo so ugotovili, da jih imajo nekateri izdelki le na kartonasti embalaži ali na listu v njej, ki ju potrošniki po nakupu največkrat zavržejo in ju nimajo s seboj na plaži.

Zveza potrošnikov Slovenije je na svoji spletni strani navedla, da tudi letošnji primerjalni test sredstev za zaščito pred soncem s srednjim zaščitnim faktorjem kaže, da dražja sredstva niso tudi nujno bolj kakovostna. Poceni in draga sredstva najdemo tako med slabše kot med dobro ocenjenimi (cena testiranih sredstev je bila različna: od 0,99 do 40,79 evrov za 100 mililitrov).

Vir: dnevnik.si

Izberite ustrezen forum iz mape forumov Dermatologija na >>


Sledite nam