fbpx

ZZZS s skoraj 40 milijoni evrov minusa

arhiv

Ljubljana – Upravni odbor ZZZS se je danes seznanil s poslovanjem zavoda v prvih petih mesecih letošnjega leta. Ker je zavod v tem času pridelal…

Ljubljana – Upravni odbor ZZZS se je danes seznanil s poslovanjem zavoda v prvih petih mesecih letošnjega leta. Ker je zavod v tem času pridelal 39,6 milijonov evrov minusa, kar je bistveno več od načrtovanega, je odbor sklenil, da je treba čim prej pripraviti rebalans finančnega načrta. V četrtek se bo odbor ponovno sestal in obravnaval osnutek rebalansa.

Primanjkljaj ZZZS v prvih petih mesecih letošnjega leta sicer presega načrtovanega za 31,7 milijonov evrov. Prihodki so znašali 962 milijonov evrov, odhodki pa 1,002 milijarde evrov. Slabši izid poslovanja glede na načrtovanega za to obdobje je v glavnem posledica večjih odhodkov za zdravstvene storitve, delno tudi zaradi večjih odhodkov za medicinsko tehnične pripomočke, cepiva in nadomestila med začasno zadržanostjo od dela, pojasnjujejo na ZZZS. Tako so odhodki od načrtovanih višji za 2,7 odstotka oz. za 26,5 milijona evrov.

Vir: dnevnik.si

 

Zapišite svoje izkušnje z zdravstvom pri nas na forumu Zdravstvo pri nas? na >>


Sledite nam