fbpx

Pet neresnic, ki lahko škodijo razmerju

arhiv

Včasih je videti, kot da gresta ljubezen in laganje skupaj, na primer, če rečemo partnerju, da "seveda" nimamo nič proti, če se ves vikend ne…

Včasih je videti, kot da gresta ljubezen in laganje skupaj, na primer, če rečemo partnerju, da “seveda” nimamo nič proti, če se ves vikend ne obrije ali ko mu zagotavljamo, da ga tista plešca na sredi glave dela še bolj seksi (he, he). Mogoče zato, ker takrat, ko lažemo človeku, ki nam je blizu, to navadno počnemo z najboljšimi nameni – da bi ublažili njegovo negotovost ali se izognili prepiru.

Dokler je srce na pravem mestu, celo strokovnjaki priznavajo, da poštenost ni vedno brezpogojna. “Ni vam treba povedati prav vse resnice, če veste, da bo to prizadelo partnerja, ali pa gre za nekaj, česar ne more spremeniti,” pravi Marion Solomon, terapevtka iz Los Angelesa in avtorica knjige Nasloni se name.

Toda vse laži niso neškodljive – celo tiste majhne, prozorne lahko pripeljejo do izgube intimnosti in zaupanja med partnerjema. Najslabši laži sta tista, ki izhaja iz želje, da bi bili nekaj, kar nismo, in tista, ki naj prikrije resne težave v razmerju. Kako prepoznati razliko? Preverite naslednje scenarije.

Vir: revija Viva


Sledite nam