fbpx

Jeseniška bolnišnica dobila priznanje za obravnavo bolnikov

arhiv

Jesenice – Jeseniška bolnišnica je kot prva splošna bolnišnica v Sloveniji in celotni Evropi pridobila akreditacijo DNV – NIAHO, ki bolnikom zagotavlja najvišjo raven kakovosti…

Jesenice – Jeseniška bolnišnica je kot prva splošna bolnišnica v Sloveniji in celotni Evropi pridobila akreditacijo DNV – NIAHO, ki bolnikom zagotavlja najvišjo raven kakovosti oskrbe in varnosti. Ocenjevalci za akreditacijo, ki so se v bolnišnici mudili od ponedeljka do srede, so ocenili, da je viden korenit napredek na vseh področjih.

Kot je v današnji izjavi za javnost pojasnil direktor Splošne bolnišnice Jesenice, so kot zelo dobro presojevalci iz ZDA ocenili tako kakovost obravnave in varnosti bolnikov kot tudi urejenost dokumentacije in same bolnišnice. Presojevalci so bolnišnici priznali kar nekaj dobrih praks, ki jih bodo prenesli tudi v ZDA in druge države, kjer akreditirajo bolnišnice.

Presenečeni so bili nad urejenostjo negovalne dokumentacije in njenimi rešitvami, nad čistočo bolnišnice, nad urejenostjo in čistočo laboratorija, nad hrano in nad splošnim zadovoljstvom bolnikov. Posebej so bili navdušeni nad uporabo kliničnih poti, kakršnih doslej še niso videli, in nad laboratorijem.

Vir: dnevnik.si


Sledite nam