fbpx

Akcija Daruj energijo za življenje se zaključuje s 1000 novimi krvodajalci

arhiv

Ljubljana – Krvodajalska akcija Daruj energijo za življenje se je danes sklenila z darovanjem krvi predstavnikov podjetij. Član uprave družbe Petrol Roman Dobnikar je dejal,…

Ljubljana – Krvodajalska akcija Daruj energijo za življenje se je danes sklenila z darovanjem krvi predstavnikov podjetij. Član uprave družbe Petrol Roman Dobnikar je dejal, da se je v bazo potencialnih krvodajalcev vpisalo kar 1000 novih posameznikov, kar je osem odstotkov več kot lani. Kot dodaja, je kri v času akcije darovalo več kot 10.000 ljudi.

Dobnikar je pojasnil, da je akcijo v času trajanja od 16. maja do 16. junija podprla družba Petrol, potekala pa je v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in Zavodom RS za transfuzijsko medicino. Namen akcije je bilo pridobiti čim večje število krvodajalcev in tako slovenskemu zdravstvu zagotoviti primerno oskrbo s krvjo. Zato so, kot pravi, tudi pripravili spletno stran www.daruj-kri.si, kjer je mogoče dnevno spremljati, katere skupine krvi trenutno najbolj primanjkuje.

Vir: dnevnik.si


Sledite nam