fbpx

Nasvidenje sol

arhiv

Buenos Aires z miz restavracij in hotelov umika solnice Buenos Aires – Gostje restavracij v argentinski provinci Buenos Aires se bodo morali posloviti od solnic….

Buenos Aires z miz restavracij in hotelov umika solnice

Buenos Aires – Gostje restavracij v argentinski provinci Buenos Aires se bodo morali posloviti od solnic. V okviru prizadevanja, da bi zmanjšali hipertenzijo, torej povečan krvni tlak, se je ministrstvo za zdravje skupaj z lastniki hotelov in restavracij odločilo, da ti z miz umaknejo solnice.

Kar 3,7 milijona prebivalcev province, kar je kar četrtina populacije, trpi zaradi hipertenzije. ”Vsak Argentinec povprečno na dan zaužije 13 gramov soli, priporočena količina, sledeč smernicam Svetovne zdravstvene organizacije, pa je manj kot pet,” je povedal minister za zdravje Alejando Collia.

V bistvu pa ukrep ni tako zelo ekstremen, kot je videti na prvi pogled. Sol bo namreč še vedno na voljo, a le, če bo gost za njo prosil. To pomeni, da bo svojo hrano dejansko najprej poskusil. Dejstvo je namreč, da veliko ljudi avtomatično dosoli hrano, še preden jo poskusi.

Vir: dnevnik.si


Sledite nam