fbpx

Svetovni dan krvodajalstva

arhiv

Kot zanimivost lahko navedemo, da je Raziskava Eurobarometer Special 333b iz leta 2009, v kateri je sodelovalo 27 držav članic EU pokazala, da je kar…

Kot zanimivost lahko navedemo, da je Raziskava Eurobarometer Special 333b iz leta 2009, v kateri je sodelovalo 27 držav članic EU pokazala, da je kar 37 % Evropejcev že kdaj darovalo kri. Najvišji odstotek državljanov, ki so že kdaj darovali kri imajo po raziskavi sodeč Avstrijci 66 %, sledijo Francozi z 52 %, Grki in državljani Cipra s 51 %.

Slovenija po raziskavi sodeč z 48 % državljanov, ki so že kdaj darovali kri zaseda na lestvici visoko 6 mesto od 27 držav članic EU, kar kaže na dejstvo, da se tradicija prostovoljnega darovanja krvi v slovenski družbi ohranja in dokazuje, da je krvodajalstvo še vedno najbolj množična oblika solidarnosti.

Prostovoljno krvodajalstvo v organizaciji Rdečega križa Slovenije zagotavlja vse potrebe po krvi in krvnih derivatih v naši državi. Prvo petmesečno obdobje letošnjega leta na področju krvodajalstva lahko ocenjujemo kot zelo uspešno. V prvih petih mesecih 2011 smo zabeležili 47.234 krvodajalcev, kar je za 1.915 krvodajalcev ali 4.23% več kot v enakem obdobju lani.

Preberite podrobnejše informacije o krvodajalskih akcijah v mesecu juniju in juliju 2011.

Vir: Rdeči križ Slovenije


Sledite nam