fbpx

Dve uri teče, da lahko poje sendvič

arhiv

Današnja družba posebej ceni zunanji videz, kar predstavlja poseben pritisk predvsem na mlade, ki lahko v želji po popolnem telesu tudi pretiravajo. Slovenski mladostniki imajo…

Današnja družba posebej ceni zunanji videz, kar predstavlja poseben pritisk predvsem na mlade, ki lahko v želji po popolnem telesu tudi pretiravajo.

Slovenski mladostniki imajo veliko težav s samopodobo, med evropskimi mladostniki so prav slovenski najmanj zadovoljni s svojo telesno težo. Tudi o tem so razpravljali udeleženci tridnevne konference o zasvojenosti v Ljubljani, saj so motnje pri prehranjevanju in pretirana telesna dejavnost zelo pogosto spregledane vrste zasvojenosti, povezane s slabo samopodobo, je poročal TV Dnevnik.

Prizorišče: ljubljanski fitnes center, ko je obisk najslabši, pa vendar naprave ne samevajo. Za svoje zdravje redno skrbita tudi Petra in Anže. “Sedim vsakodnevno po več ur za računalnikom, zato mislim, da je rekreacija obvezna,” meni Petra Mozetič. “Vsak dan imam neko telesno aktivnost. Če je to zasvojenost, naj kar bo. Mislim, da gre za zdravo zasvojenost,” dodaja Anže Avbelj.

Telo potrebuje počitek

Ko telesna dejavnost zares postane pretirana, to kmalu opazijo tudi vaditelji. “Hodijo po dvakrat, celo trikrat dnevno na fitnes. Telesu ne privoščijo dovolj regeneracije,” opozarja vaditelj Matej Cankar. Mišičasti fantje vadijo tudi po šest ur na dan, dekleta pa lahko celo dve uri tečejo, da si lahko privoščijo sendvič. Pretirana telesna dejavnost je namreč povezana z motnjami hranjenja, za katero so značilne hude duševne stiske in slaba samopodoba.

Vir: rtvlso.si

Obiščite forum Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa in izvedeli boste več na >>


Sledite nam