fbpx

Moški svet: Raje plešasti, kot imeti težave z erekcijo

Človeško telo, Odnosi, Zanimivo

Veliko moških z obupom gleda na motnjo erekcije, saj med njimi prevladuje mnenje, da je motnja erekcije …

Veliko moških z obupom gleda na motnjo erekcije, saj med njimi prevladuje mnenje, da je motnja erekcije neodpravljiva težava.

Raziskava, ki je bila v ZDA opravljena na vzorcu 30.000 moških, je pokazala, da 47 odstotkov moških motnjo erekcije vidi kot nekaj, s čimer se je pač treba sprijazniti, saj se je ne da odpraviti. Zato tudi ne preseneča podatek, da bi se jih 87 odstotkov raje kot z motnjo erekcije soočilo s plešavostjo, 61 odstotkov bi jih raje izgubilo službo, 69 odstotkov pa bi jih raje bankrotiralo. Vendar je takšno tragično dojemanje težav z doseganjem in vzdrževanjem erekcije močno pretirano, saj je ustreznim zdravljenjem tudi ta težava popolnoma obvladljiva.

Redki so primeri, ko se bolniku s težavami z erekcijo ne da na noben način pomagati. Najpogostejši in najmanj vsiljiv način zdravljenja je zdravljenje s tabletami, ki je zaradi svoje enostavnosti po navadi prva izbira. Tako zdravljenje je sicer lahko pri nekaterih bolnikih neprimerno ali neuspešno, vendar tudi v teh primerih obstajajo alternativne oblike zdravljenja, kot na primer injekcije, vakuumski aparati in proteze.

Pomembno je, da vas težave z erekcijo ne prestrašijo ali spravijo v depresivno stanje. Čim prej se posvetujte s svojim zdravnikom, ki vam bo glede na akutnost težav in zdravstveno stanje predpisal najbolj primeren pristop k zdravljenju. Z zgodnjim obiskom zdravnika si boste prihranili ogromno skrbi, izboljšana erekcija pa bo pozitivno vplivala na vašo spolnost in partnerski odnos.

Obiščite spletni forum ED – želiva si spolnosti ter za nasvet povprašajte strokovnjaka in preberite izkušnje drugih.


Sledite nam