fbpx

Končno bodo začeli graditi mariborsko medicinsko fakulteto

arhiv

Maribor – Po številnih zapletih bodo mariborsko medicinsko fakulteto končno le začeli graditi. Predstavniki Univerze v Mariboru in izbranih gradbenih podjetij Begrad in Granit so…

Maribor – Po številnih zapletih bodo mariborsko medicinsko fakulteto končno le začeli graditi. Predstavniki Univerze v Mariboru in izbranih gradbenih podjetij Begrad in Granit so danes podpisali pogodbo o izvedbi gradbeno-obrtniških in inštalacijskih del, gradbene stroje pa naj bi na zemljišču na desnem bregu Drave v Mariboru zagnali v dveh tednih.

“Veseli smo, ker smo prišli do konca te triletne bitke in ker smo dobili v teh kriznih časih za slovensko gradbeništvo priložnost, da preživimo,” je ob podpisu povedal generalni direktor Granita iz Slovenske Bistrice Peter Kosi. Po njegovih besedah je projekt zelo zahteven, a ne dvomi, da ga bo mogoče končati v predvidenih dvajsetih mesecih.

Univerza v Mariboru je za izvajalca gradnje nove fakultete v preteklosti večkrat izbrala konzorcij s poslovodečim partnerjem Meteorit, naveza Begrad-Granit pa je vselej uspela s pritožbo na državni revizijski komisiji.

Vir: dnevnik.si

Forum Zdravstvo pri nas? je virtualni prostor za pogovor o zdravstvu v Sloveniji >>


Sledite nam