fbpx

Ko se materinstvu pridružita depresija in tesnoba, radost pa odide

arhiv

Nosečnost, porod in materinstvo v najzgodnejšem obdobju otrokovega življenja so del pomembnega življenjskega prehoda, ko se ženska sooča s telesnimi in duševnimi izzivi. Številne ženske…

Nosečnost, porod in materinstvo v najzgodnejšem obdobju otrokovega življenja so del pomembnega življenjskega prehoda, ko se ženska sooča s telesnimi in duševnimi izzivi. Številne ženske potrjujejo, da je vstop v materinstvo resnično velika prelomnica. Biti noseča, roditi otroka in postati mama, odločiti se za materinstvo in ga živeti tukaj in zdaj – to so delci izjemno vznemirljivega in zahtevnega življenjskega cikla, ki ga prav ta hip izkušajo številne ženske. Ob porodu se lahko pojavi veselje pa tudi številne stiske, ki lahko prerastejo v problem. Prav za ženske, ki se spopadajo s stiskami, je dr. Zalka Drglin z Inštituta za varovanje zdravja pripravila publikacijo ZIMA V SRCU.

Knjižica bo osvetlila nekatere pogostejše vrste stisk, ki se lahko pojavijo med nosečnostjo in po porodu. Pokazala bo, na katere znake morate biti pozorni, da bi ocenili, ali spremembe presegajo pričakovano. Pomembno je vedeti, da nekatere ženske ne čutijo težav, da so nekatere stiske zgolj prehodne, v nekaterih primerih pa gre za večje spremembe razpoloženja in počutja ali dalj časa trajajoče težave.

Vir: Inštitut za varovanje zdravja RS

Se počutite izčrpane in krive? Posvetujte se na forumu Obporodne stiske na >>


Sledite nam