fbpx

Je kontracepcijska tableta za moške že na obzorju?

arhiv

New York – Medicina se je v preteklosti orientirala predvsem na kontracepcijo za ženske, ena od najučinkovitejših in najpogostejših metod le-te pa predstavlja kontracepcijska tableta….

New York – Medicina se je v preteklosti orientirala predvsem na kontracepcijo za ženske, ena od najučinkovitejših in najpogostejših metod le-te pa predstavlja kontracepcijska tableta. Moškim je na razpolago predvsem kondom, saj do sedaj medicini še ni uspelo odkriti alternativo ženski kontracepcijski tableti. Raziskovalci z medicinskega centra na Univerzi Columbia sedaj ponujajo upanje za takšno rešitev.

Motenje procesa, s katerim moški organizem uporablja vitamin A, da bi proizvedel spermije, je osrednja točka najnovejše raziskave, ki bi s časom lahko privedla do moške kontracepcijske tablete. Spojina, ki so jo testirala na miših, je pri le-teh pri večtedenski redni uporabi izzvala sterilnost, ko pa so mišim prenehali dovajati dnevni odmerek spojine, pa so ponovno pričele proizvajati spermije. To je pomemben faktor, saj sterilizacija ne sme biti trajna.

Vir: dnevnik.si

Iščete primerno kontracepcijo zase? Posvetujte se na forumu Kontracepcija na >>


Sledite nam