fbpx

Rusija je prepovedala uvoz sveže zelenjave iz Evropske unije

arhiv

Rusija je zaradi epidemije okužb z bakterijo Ehec prepovedala uvoz vse sveže zelenjave iz Evropske unije. Epidemija se medtem širi po Evropi. Rusija je že…

Rusija je zaradi epidemije okužb z bakterijo Ehec prepovedala uvoz vse sveže zelenjave iz Evropske unije. Epidemija se medtem širi po Evropi.

Rusija je že v ponedeljek prepovedala uvoz sveže zelenjave iz Nemčije in Španije, takrat pa so napovedali, da bodo prepoved razširili na celotno Unijo, če pristojni ne bodo ugotovili, kako se okužba širi. Zdaj je ruska agencija za zaščito potrošnikov sporočila, da prepoved velja za zelenjavo iz vseh članic Unije, vso svežo zelenjavo iz Evropske unije, ki je že v Rusiji, pa bodo uničili.

Vodja agencije za zaščito potrošnikov Gennady Onishchenko je sporočil, da so prepoved uvoza evropske zelenjave že predali carinski upravi. “Ljudi pozivam, naj raje kot uvoženo uporabljajo domačo zelenjavo,” je še povedal Onishchenko. Več kot četrtina vse zelenjave, ki jo pridelajo v Evropski uniji, gre v Rusijo, tako da je država največji izvozni trg za evropske kmete, ki jih bo ruska prepoved močno prizadela.

Vir: rtvslo.si

Vas zanima, kako obdelati in shranjevati živila? Več na forumu Prehrana in varnost živil na >>


Sledite nam