fbpx

Dobrodelni koncert v Arboretumu Volčji Potok

arhiv

Arboretum Volčji Potok bo na junijsko noč zopet zažarel v soju glasbe in dobrodelnosti. Po dveh izredno uspešnih koncertih, ki sta v preteklem letu v…

Arboretum Volčji Potok bo na junijsko noč zopet zažarel v soju glasbe in dobrodelnosti. Po dveh izredno uspešnih koncertih, ki sta v preteklem letu v prekrasen ambient Arboretuma pripeljala nepregledno množico glasbenih navdušencev, se 17. junija ob 20. uri, obeta tretji v nizu glasbenih presežkov z dobrodelno noto. Tokrat bodo srca ogreli zvoki Simfoničnega orkestra RTV Slovenija pod taktirko Patrika Grebla ter glasovi Eroike, Nuše Derende, Darje Švajger  in Alenke Gotar.

Obleci me v rdeče

Arboretum se z junijskim koncertom pridružuje akciji  Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije ‘Obleci me v rdeče’. Ta poteka v okviru mednarodne akcije Go red for Women, ki predstavlja kampanjo za zdravje srca žensk. Na svetu vsako leto namreč umre 9,1 milijona žensk zaradi bolezni srca. Osnovno sporočilo akcije ‘Obleci me v rdeče’ je, da lahko veliko bolezni srca in ožilja preprečimo sami ali jih premaknemo v čim kasnejše življenjsko obdobje. Cilj akcije je prepričati čim več žensk, da začnejo aktivneje skrbeti za zdravje svojega srca. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije bo preventivne izvajalo tudi na dan koncerta v Arboretumu.

Srčni partner

Glavni partner dobrodelnega koncerta so Družbe v Skupini KD Group: Adriatic Slovenica d.d., KD Banka, KD Group d.d., KD Skladi, d.o.o. in KD Življenje d.d.

Skupina KD Group preko svoje ustanove KD Fundacija akciji Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije ‘Obleci me v rdeče’, podarja donacijo v višini 5.000,00 EUR.

Namen ustanove KD Fundacija je splošno koristen in trajen: spodbujanje in omogočanje izobraževanja, raziskovalne dejavnosti, in razvoja otrok pa tudi zagotavljanje denarne in materialne pomoči drugim socialno ogroženim in drugače prizadetim osebam in organizacijam, društvom in združenjem, katerih delovanje je usmerjeno v nudenje pomoči ogroženim in pomoči potrebnim.
Vstopnice lahko kupite v Arboretumu Volčji Potok, na prodajnih mestih Eventima in na www.eventim.si. Cena vstopnice v predprodaji je 16 EUR, na dan koncerta pa 20 EUR.

Od vsake prodane vstopnice bosta 2 evra namenjena Društvu za srce in ožilje Slovenije za podporo akcije Obleci me v rdeče. Vse obiskovalke koncerta pa bodo imele ob določnih terminih, ki bodo objavljeni na spletni strani www.arboretum.si, ob predložitvi vstopnice s koncerta, priložnost za brezplačni preventivni pregled, ki ga bo izvajalo Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, v Arboretumu Volčji Potok. Prav tako bo vstopnina v park na te dni za njih brezplačna.

17. junija ob 20. uri bo Arboretum Volčji Potok obarvan v veliko rdeče srce. Začutite utrip dobrodelnosti in se v rdečem pridružite neponovljivi glasbeni ekstazi.


Sledite nam