fbpx

Otroci Sonca – TEMA Prva pomoč

arhiv

Ker so naši mali kobacaji zelo radovedni in radi poskusijo vse, je včasih dovolj pet minut nepazljivosti, da lahko pride do odrgnjenih kolen, mehaničnih opeklin…

Ker so naši mali kobacaji zelo radovedni in radi poskusijo vse, je včasih dovolj pet minut nepazljivosti, da lahko pride do odrgnjenih kolen, mehaničnih opeklin ali opeklin zaradi sonca, do pikov čebel ali ugrizov klopov, prebavnih motenj, plavih ustnic in še in še bi lahko naštevali. Pri zdravljenju teh poškodb se moramo seveda zavedati, da je koža dojenčkov in malčkov občutljivejša od kože odraslih in ji je potrebno nameniti več pozornosti in nege, vemo pa tudi, na primer, da koža malčkov ne vsebuje dovolj melanina, da bi se lahko ubranila pred škodljivimi vplivi UV-žarkov, zato je potrebno ob opeklinah zaradi sonca hitro ukrepati, da se izognemo pojavu mehurjev. Tako nas ta teden zanima, kako ukrepati v takih primerih?

  • Ali vi, dragi starši, morda poznate kakšno staro modrost naših babic, ki ste jo morda že preizkusili in ste ugotovili, da celo deluje?
  • Vabimo vas tudi, da objavite svoje nasvete, kaj je priporočljivo vključiti v potovalno lekarno, ki naj nas spremlja med potovanji, za primere, ko se srečamo s katero izmed neljubih nevšečnosti pri naših otrocih?
  • Ali so to obliži, pinceto za odstranjevanje klopov, kremo z ustreznim faktorjem za zaščito pred soncem, razkužila za ranice, pokrivalo proti premočnemu soncu?

Zapišite svoje izkušnje, pomagajte drug drugemu in praktična nagrada je lahko vaša. Vabljeni na Med.Over.Netovo stran na Facebooku.

Vir: Zavod Med.Over.Net


Sledite nam