fbpx

Živila, ki raztrupljajo telo

arhiv

Ni treba živeti tik ob tovarni, da nas dosežejo strupene snovi in nam povzročijo skrbi. Verjetno ste na spletu že videli fotografije desetletja starih hamburgerjev,…

Ni treba živeti tik ob tovarni, da nas dosežejo strupene snovi in nam povzročijo skrbi. Verjetno ste na spletu že videli fotografije desetletja starih hamburgerjev, ki se še vedno zdijo povsem okusni. Naravna hrana se razkroji precej hitro, zato lahko samo upamo, da bodo takšen recept proti staranju znanstveniki iznašli tudi za nas. Poleg tega pogosto polepšajo in izboljšajo celo sicer povsem zdravo hrano.
Strupi nas začnejo napadati še pred rojstvom, pozneje pa ne prihajajo več samo iz okolja (pesticidi na primer poškodujejo možganske celice, ki nam dajejo energijo), ampak jih s slabimi mislimi in turbulentnimi čustvi dodatno proizvajamo še sami. Telo je resda opremljeno tako, da prepozna slabe stvari in jih izloči, toda hkrati s staranjem in z veliko obremenjenostjo sistema ta proces poteka čedalje počasneje, strupi pa se začnejo kopičiti v telesu.
Posledice zastrupitve
Te nam povzročajo nešteto zdravstvenih težav. Najpogostejše so utrujenost, bolečine v mišicah, prebavne težave, neprivlačna in občutljiva koža, podočnjaki, prehladi, glavoboli, alergije, pa tudi zmedenost in slabša zbranost.
Genokalipsa
Ko gre za večje posledice zastrupitev, nekateri znanstveniki govorijo kar o genokalipsi oziroma apokalipsi genov: nedavne študije so namreč nakazale, da strupi v telesu nemara celo spreminjajo DNK. Zastrupitev telesa ima lahko posledice ne le za naslednjo generacijo potomcev, temveč celo na tisto, ki se rodi za njimi, pa čeprav morda živijo povsem zdravo.

Sledite nam