fbpx

Delo in ne brezdelje krepi človeka

arhiv

Velik del težav in zapletov z zdravjem, počutjem in razpoloženjem, ki se pojavljajo na delovnem mestu oziroma pri poklicno aktivni populaciji, je posledica slabih medosebnih…

Velik del težav in zapletov z zdravjem, počutjem in razpoloženjem, ki se pojavljajo na delovnem mestu oziroma pri poklicno aktivni populaciji, je posledica slabih medosebnih odnosov, preobremenjenosti, napetosti in stresa. Slednji je pogosto povezan s pomanjkanjem časa.

Hitenje, pomanjkanje časa in naglica – pospešen utrip delovanja in življenja na modrem planetu – po ugotovitvah ameriških in japonskih znanstvenikov sodijo med najpomembnejše vire stresa in bolezni moderne dobe, povezane z neučinkovitim razporejanjem časa.

Stara modrost, da delo krepi človeka, je danes bolj aktualna kot kadar koli. Italijanski strokovnjaki so prepričani, da sta delo in poklicna aktivnost pri zagotavljanju in ohranjanju zdravja in vitalnosti pomembnejša od denarja in bogastva.

Izsledki obsežne ankete, ki jo je med zaposlenimi predstavnicami nežnejšega spola v Italiji opravila ena od agencij tamkajšnjih sindikatov, pričajo, da je zdravim in vitalnim sodobnim ženskam delo tudi (oziroma predvsem) v veselje, zabavo in zadovoljstvo. V anketi, ki je zajela več deset tisoč zaposlenih žensk v Italiji, je večina izjavila, da bi kljub zadetku visokega zneska na loteriji ali veliki dediščini (dve do deset milijard lir) še naprej ostala poklicno aktivna. Se ukvarjala s poslom, ki ga opravlja zdaj, ali pa spremenila področje svojega profesionalnega udejstvovanja – se posvetila poslom, ki ji bolj ugajajo (čeprav so morda manj profitni), odprla zasebno podjetje, razširila in poglobila svojo trenutno dejavnost ipd.

Vir: dnevnik.si

Preberite namige in predloge za zdravo življenje v >strong>rubriki Zdravo življenje na >>


Sledite nam