fbpx

Tek za začetnike

arhiv

Bodite želva ne zajec! Ko ni več dvomov, zakaj sploh teči, zakaj bi bilo prelivanje znoja ob teku, hoji ali kolesarjenju v naravi za vas…

Bodite želva ne zajec!

Ko ni več dvomov, zakaj sploh teči, zakaj bi bilo prelivanje znoja ob teku, hoji ali kolesarjenju v naravi za vas smiselno, koristno in/ali zgolj zabava, ko ste odločeni, da si boste naposled vzeli čas zase in za svoj “šport”, ste postali zmagovalec prve etape. Če naj boste uspešni tudi v naslednji – njen cilj je, da v svoji športni praksi, ostanete motivirani in redni – morda ne bodo odveč nekateri povsem uporabni odgovori na najpogostejša vsakdanja vprašanja: Kako se kot popoln začetnik lotiti teka? Kakšne razdalje so primerne, kako hitro naj tečete? Kje in kdaj? Kakšno obutev boste izbrali, kako se boste oblekli za tek?

Menjavanje teka in hoje!

Večina popolnih začetnikov prvič po dolgem mirovanju ne zmore nepretrgano preteči niti dveh do treh kilometrov. Ne poskušajte za vsako ceno! Tak začetek bi utegnil omajati vaš pogum odločnost. Bolečine v nogah, ki trajajo dan ali dva, bi vas celo utegnile odvrniti od vadbe, še preden bi sploh začela.

Vir: Viva.si


Sledite nam