fbpx

Razgaljeni sosedski odnosi med Slovenci

arhiv

Slovenci smo večinoma dobri sosedje: poznamo se po imenih, gremo na kavo ali pivo, dostikrat tudi kaj skupaj spečemo na vrtu ali pa vsaj zmažemo…

Slovenci smo večinoma dobri sosedje: poznamo se po imenih, gremo na kavo ali pivo, dostikrat tudi kaj skupaj spečemo na vrtu ali pa vsaj zmažemo v stanovanju, naši otroci se igrajo skupaj, odrasli pa gremo igrat nogomet ali košarko. Je pa res, da se tudi dobri sosedje kdaj spričkajo, še posebno, če se pogosto družijo. A to ni železno pravilo: kakor ugotavlja spletna raziskava inštituta Marketagent.com, ki je preverjala medsosedske odnose, se skoraj šest desetin Slovencev še nikoli ni sprlo s sosedom, tistih, ki se redno prerekajo, pa je manj kot štiri odstotke. In kaj so razlogi: opravljanje, hrup in – šele na tretjem mestu – prepiri glede meje ali ograje.

Dve tretjini Slovencev imata dobre (52 %) ali zelo dobre (14 %) odnose s sosedi, ugotavlja spletna raziskava slovenske podružnice mednarodne raziskovalne agencije Marketagent.com, ki je o sosedskih odnosih »zaslišala« 523 Slovencev.

Vir: delo.si

 


Sledite nam