fbpx

Evropski denar za urgentne centre

arhiv

Ljubljana – Pacienti so v bolnišnicah najbolj zadovoljni s tem, kako jih obravnavajo medicinske sestre, najmanj pa s postopkom sprejemanja v bolnišnice, je pokazala nacionalna…

Ljubljana – Pacienti so v bolnišnicah najbolj zadovoljni s tem, kako jih obravnavajo medicinske sestre, najmanj pa s postopkom sprejemanja v bolnišnice, je pokazala nacionalna anketa o izkušnjah pacientov 2010, ki so jo predstavili na ministrstvu za zdravje. Minister Dorjan Marušič je včeraj sporočil še, da je Slovenija dobila 30 milijonov evrov kohezijskih sredstev za gradnjo desetih urgentnih centrov, napovedal pa je tudi nadzor v ljubljanskem UKC zaradi preiskav računalniške tomografije.

V anketi je sodelovalo 7641 pacientov v 28 slovenskih bolnišnicah, ki so odgovarjali na vprašanja, povezana z dostopnostjo in čakanjem, komunikacijo z zdravniki in medicinskimi sestrami, informacijami in osredotočanjem na pacienta, lajšanjem bolečine in bolnišničnim okoljem. »Namen ankete je spodbujanje k preverjanju in stalnemu izboljševanju kakovosti ter prepoznavanju področij, kjer je potrebno izboljševanje,« so utemeljili na ministrstvu, kjer so ponosni, da je skupna ocena izkušenj pacientov za vse akutne bolnišnice zelo dobra, 91,4 točke od sto, za psihiatrične pa 88 točk. Na prva tri mesta v skupni oceni so bolniki uvrstili MC Medicor, Kirurški sanatorij Rožna dolina in Bolnišnico Sežana.

Vir: delo.si


Sledite nam