fbpx

Dojenčki, ki jih matere dojijo, v otroštvu razvijejo manj vedenjskih težav

arhiv

London – Pri otrocih, ki jih matere dojijo štiri mesece ali več, se v nadaljnjem otroštvu razvije manj vedenjskih težav, so prepričani znanstveniki z Oxforda….

London – Pri otrocih, ki jih matere dojijo štiri mesece ali več, se v nadaljnjem otroštvu razvije manj vedenjskih težav, so prepričani znanstveniki z Oxforda. Študija, v kateri je sodelovalo 10.000 mam in njihovih otrok, naj bi dokazala, da je to posledica kakovosti materinega mleka, hkrati pa dojenje vodi v večjo povezanost med mamo in dojenčkom.

Dojenje so že v preteklosti povezovali s številnimi dobrimi vplivi na zdravstveno stanje otroka, vključujoč nižjo stopnjo infekcij in pa manjše tveganje za razvoj debelosti otroka v kasnejših letih.

V študiji je sodelovalo 10.037 mater z dojenčki, te pa so vedenje otrok, in težave, povezane z njim, beležile vse do otrokovega petega leta. Pozorne so morale biti zlasti na otrokovo morebitno živčnost, oklepanje oz. navezanost nanje, nemir, laganje in pa morebitno krajo. Med otroci, ki so jih kot dojenčke dojili, je vedenjske težave kazalo le šest odstotkov, medtem ko je pri tistih, ki jih matere niso dojile, imelo težave z obnašanjem kar 16 odstotkov.

Vir: dnevnik.si

Otroku najbolj naravna prehrana, za mamico pa včasih toliko vprašanj. Več na forumu Dojenje na >>


Sledite nam