Odpovejte se rutini in poskrbite za spremembe

anonimni uporabnik, 05. maj 2011
Ostalo

Kanadski strokovnjaki so ugotovili, da pri odraslih, zlasti pri populaciji v tretjem življenjskem obdobju, poleg tradicionalnih dodatkov (vitaminov, mineralov, encimov, koencimov) in drugih ukrepov pri…

Kanadski strokovnjaki so ugotovili, da pri odraslih, zlasti pri populaciji v tretjem življenjskem obdobju, poleg tradicionalnih dodatkov (vitaminov, mineralov, encimov, koencimov) in drugih ukrepov pri vitalnosti pomembno vlogo igrata tudi splošna živahnost in razgibanost – ne le telesna, marveč tudi in predvsem psihosocialna dinamika.

Zato si je v času “epidemije spomladanske utrujenosti” treba čez dan prizadevati za pospešeno dejavnost, čeprav vas morda bolj vleče v udoben fotelj, na kavč pred televizor ali v posteljo.

Odpovejte se rutini in poskrbite za spremembe. V svoje življenje vnašajte različnost. Ne zanašajte se le na ene in iste vaje za možgane in vedno enako koristno hrano. Trudite se za to, da bo vaše življenje polno dinamike in sprememb.

Bistvo teh prizadevanj je, da na drugačen način opravljate svoje vsakodnevne aktivnosti – v trgovino in po opravkih pojdite po novi, neznani poti, uro ali prstan za spremembo nosite na drugi roki, oblačite, umivajte, češite se v mraku (poltemi, temi), po stanovanju hodite vzvratno ali vstran, zobe si umivajte z drugo roko kot po navadi, če ste do zdaj uporabljali navadno ščetko, preidite na električno, namesto nad umivalnikom se umivajte nad kopalno kadjo in tako dalje, spremenite način pripravljanja hrane, preizkušajte nove jedi iz različnih kuhinj sveta.

Vir: dnevnik.si

Obiščite spletni forum Starejši so modrejši in izvedeli boste več na >>

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,432
14.03.2024 ob 18:20
296,669
25.03.2024 ob 19:31
112,967
29.03.2024 ob 13:57
Preberi več

Več novic

New Report

Close