fbpx

Po podatkih ZSSS so štirje odstotki slovenske umrljivosti povezani z razmerami dela

arhiv

Ljubljana – Štirje odstotki slovenske umrljivosti, približno 750 smrti, so v Sloveniji povezani z vzroki, ki izhajajo iz razmer dela, je na novinarski konferenci ob…

Ljubljana – Štirje odstotki slovenske umrljivosti, približno 750 smrti, so v Sloveniji povezani z vzroki, ki izhajajo iz razmer dela, je na novinarski konferenci ob današnjem svetovnem dnevu zdravja pri delu dejala izvršna sekretarka Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Lučka Böhm. V letu 2010 je bilo sicer zabeleženo 22 smrtnih poškodb pri delu.

V letu 2010 je bila na inšpektorat za delo prijavljena samo ena poklicna bolezen, kar je po mnenju Böhmove posledica dejstva, da trenutna sistemska rešitev ne opredeljuje diagnostike poklicnih bolezni, posledično pa tudi ne prihaja do prijav ugotovljenih poklicnih bolezni na inšpektorat. Ker v Sloveniji ne obstajajo uradni podatki o smrtnosti zaradi delovnih razmer in poklicnih bolezni, je ZSSS na podlagi metodologije Mednarodne organizacije za delo ocenila, da je bilo teh skupaj z smrtnimi poškodbami približno 750.

Vir: dnevnik.si

 


Sledite nam