fbpx

Spomladanska melanholija

arhiv

Čeprav sta melanholija in depresija – turobno počutje in razpoloženje – značilni predvsem za mrzle poznojesenske in zimske mesece, pa se dokaj pogosto pojavlja tudi…

Čeprav sta melanholija in depresija – turobno počutje in razpoloženje – značilni predvsem za mrzle poznojesenske in zimske mesece, pa se dokaj pogosto pojavlja tudi spomladi.

Če se vas loteva depresivno razpoloženje, si privoščite svetlobne kopeli (gibanje na sončni svetlobi), pomaga pa tudi prigrizek, ki izboljšuje razpoloženje. Strokovnjaki ugotavljajo, da igra folna kislina pomembno vlogo proti pomladanski pobitosti. Kadar se vas lotevajo žalost, pobitost in zamorjenost, si privoščite žlico pivskega kvasa, porcijo intenzivno obarvane zelenolistne zelenjave, kozarec ali dva svežega pomarančnega soka, skledico mislijev ali drugih žitaric v delno posnetem mleku ali jogurtu ipd. Priporočljivi dnevni odmerek folne kisline znaša okrog 400 mikrogramov.

Proti brezvoljnosti in pobitosti pomaga še gibanje na svežem zraku kakor tudi joga, avtogeni trening, tai či, vaje za sprostitev in skrb za ustrezno mentalno higieno.

Vir: dnevnik.si

 

Vas mučijo strahovi? Si ne znate pomagati iz duševne stiske? Posvetujte se na forumu Skrb za duševno zdravje na >>


Sledite nam