fbpx

Strokovnjaki iščejo rešitve za učinkovito omejevanje prepovedanih drog

arhiv

Ljubljana – Nacionalni program na področju drog v Sloveniji ima veliko pomanjkljivosti, opozarja Anton Dvoršek, profesor na Fakulteti za varnostne vede. Tudi zato na današnjem…

Ljubljana – Nacionalni program na področju drog v Sloveniji ima veliko pomanjkljivosti, opozarja Anton Dvoršek, profesor na Fakulteti za varnostne vede. Tudi zato na današnjem posvetu različni strokovnjaki – teoretiki, policisti, sodniki in predstavniki organizacij civilne družbe razpravljajo o tem, kako učinkovito omejevati zlorabo prepovedanih drog.

Po besedah Antona Dvorška, ki je tudi glavni organizator posveta, ima trenutno veljavni nacionalni program na področju drog v Sloveniji veliko pomanjkljivosti. Se pa ob prizadevanjih za oblikovanje novega strateškega dokumenta nakazujejo številni problemi, ki so povezani z učinkovitim odkrivanjem in preiskovanjem ter dokazovanjem kaznivih dejanj na področju prepovedanih drog. Težave so tudi pri preprečevanju zlorabe drog.

Dvoršek je v svojem uvodnem nagovoru izpostavil, da se nejasnosti pojavljajo že pri sami interpretaciji kazenskopravne norme, kot je na primer proizvodnja drog v industrijske namene, njihov terapevtski potencial, predhodne sestavine za izdelavo prepovedanih drog in nedovoljene snovi v športu, kjer sodna praksa še ni razvita. Samo mednarodno prekupčevanje, pa po njegovem mnenju, še dodatno otežuje zbiranje dokazov.

Vir: dnevnik.si

Imate težave z drogami, mogoče kdo okoli vas? Posvteujte se na forumu DROGE? POMOČ! na >>


Sledite nam


Kako preprečiti okužbe kirurške rane?