fbpx

Slovenski srednješolci v evropskem parlamentu – nagrada zmagovalcem natečaja Roza oktober

arhiv

Organizatorji projekta “Roza ni zgolj poza” (Združenje za boj proti raku dojk Europa Donna, farmacevtska družba Roche in spletni portal Med.Over.Net) so se že drugič…

Organizatorji projekta “Roza ni zgolj poza” (Združenje za boj proti raku dojk Europa Donna, farmacevtska družba Roche in spletni portal Med.Over.Net) so se že drugič zapored na zelo zanimiv način lotili akcije ozaveščanja o problematiki raka dojk in pomenu samopregledovanja. Z izjemno kreativnim natečajem so s problematiko raka seznali tudi mlade in jih privabili k aktivnemu sodelovanju pri ozaveščanju širše družbe.

Natečaj je potekal meseca oktobra, slovenski srednješolci pa so se ponovno izkazali in dokazali, da jim kreativnosti, domišljije in idej nikakor ne primanjkuje.

Na spletno stran natečaja www.roza-oktober.si je prispelo dvaintrideset odličnih poz, pri izboru zmagovalcev pa so bili upoštevani rezultati spletnega glasovanje in strokovne komisije. Nagrajeni so bili trije filmčki, ki vsak na svoj način ozaveščajo o raku dojk, pomenu samopregledovanja, ter izogibanju dejavnikom, ki povečajo tveganje za nastanek bolezni.

Zmagovalci natečaja “Roza ni zgolj poza” so se v nedejo 20. marca 2011 odpravili v deželo vafljev in čokolade, si ogledali prestolnico Bruselj in prostore Evropskega parlamenta. Na trodnevnem izletu so doživeli marsikaj zanimivega in poučnega.

Lepo vabljeni k ogledu kratke reportaže z utrinki in fotografijami, ki je dostopna na spletni strani Zavoda Med.Over.Net

Več informacij o natečaju Roza ni zgolj poza 2010 preberite na >>


Sledite nam