fbpx

Raziskava: pri prebavi se je bolje kot activia izkazal navaden jogurt

arhiv

V Danonu še vedno trdijo, da je pozitivni učinek activie na prebavo znanstveno dokazan Berlin – Ugledna nemška nevladna organizacija Foodwatch očita francoskemu Danonu, da…

V Danonu še vedno trdijo, da je pozitivni učinek activie na prebavo znanstveno dokazan

Berlin – Ugledna nemška nevladna organizacija Foodwatch očita francoskemu Danonu, da njegov jogurt activia ni tako dober za zdravje, kot je prikazano v reklamah. Podobna polemika proti Danonu se je lani razvnela tudi v Franciji in Veliki Britaniji.

Foodwatch meni, da so zdravilni učinki activie minimalni in da reklame pretiravajo. Nemška nevladna organizacija za zaščito potrošnikov hrane celo obtožuje Danone, da gre pri oglaševanju activie za laži.

»Activia ne more uravnavati lene prebave, kot Danone trdi v svoji reklami,« je za spletno stran tednika Der Spiegel povedala Anne Markwardt iz Foodwatcha. Danone hvali jogurt, ker naj bi učinkoval kot zdravilo, v resnici pa gre zgolj za običajen jogurt.

Reklame, ki jih poznamo tudi pri nas, naj bi bile goljufija. Dober občutek pri prebavljanju je po Der Spieglu mogoče doseči tudi z običajnim jogurtom, suhimi slivami in sprehodom.

Vir: dnevnik.si


Sledite nam