fbpx

Od uveljavitve zakona o poklicnih kvalifikacijah 64 vlog zdravnikov iz tujine

arhiv

Ljubljana – Od uveljavitve zakona o poklicnih kvalifikacijah pred dobrima dvema mesecema je na ministrstvo za zdravje prispelo 64 vlog tujih zdravnikov, ki prihajajo iz…

Ljubljana – Od uveljavitve zakona o poklicnih kvalifikacijah pred dobrima dvema mesecema je na ministrstvo za zdravje prispelo 64 vlog tujih zdravnikov, ki prihajajo iz držav zunaj EU. Največ jih je iz Srbije in Makedonije, zanimajo pa se predvsem za delo anesteziologa in radiologa v bolnišnici, je dejal minister za zdravje Dorjan Marušič.

Zakon o poklicnih kvalifikacijah zdravnikov, ki so ga poslanci sprejeli po nujnem postopku, skrajšuje in poenostavlja postopke za “uvoz” tujih zdravnikov, ki prihajajo iz držav zunaj EU. Poenostavljajo se namreč priznavanje izobrazbe tem zdravnikom in možnosti zaposlitve pri nas, s čimer bi lahko zmanjšali problem pomanjkanja zdravnikov.

Zdravnik specialist, ki ima garantno pismo izvajalca zdravstvenih storitev v Sloveniji, lahko po zakonu postopek za zaposlitev zaključi v enem mesecu. Preden zdravnik začne delovati samostojno, pa mora znati tudi slovensko.

Vir: dnevnik.si

Oddajte svoje misli in predloge o razmerah v zdravstvu v Sloveniji na forumu Zdravstvo pri nas? na >>


Sledite nam