fbpx

Vzgojimo si sadike sami!

arhiv

Zaradi mraza in prenizkih temperatur večine zelenjadnic še ne moremo saditi na prostem. A zdaj, marca, je pravi čas, da si v zaprtem prostoru iz…

Zaradi mraza in prenizkih temperatur večine zelenjadnic še ne moremo saditi na prostem. A zdaj, marca, je pravi čas, da si v zaprtem prostoru iz pestre ponudbe semen sami vzgojimo sadike za toplotno občutljivejše vrtnine, ki bi jih radi gojili na vrtu, predvsem plodovke, kot so paprika, paradižnik, jajčevec, bučke in kumare, pa začimbnice in dišavnice, solatnice, enoletne cvetlice in tako naprej. Prednosti je več: tako si lahko vzgojimo sadike tudi tistih sort zelenjadnic, ki jih ni mogoče kupiti, in hkrati prihranimo precej denarja. Ko se bosta ozračje in prst zunaj otoplila, jih z zemljo vred presadimo na prosto.

Na trgu je ponudba semen za zelenjadnice, začimbnice in dišavnice ter cvetje zares velika, tako tistih za konvencionalno kot tistih za ekološko pridelavo vrtnin. Precej je med njimi novosti, nekatere prihajajo celo iz daljnih dežel, Mehike, Severne Amerike. S pravočasno vzgojo sadik si na vrtu zagotovimo večjo pestrost sort. Poleg tega s tem prihranimo denar, saj iz ene vrečke semen vzgojimo veliko sadik in si jih pozneje zamenjamo s prijatelji.

Vir: Jana.si

Spoznajte darove, ki nam jih ponuja narava s pomočjo foruma Vrtičkarstvo in zelišča na >>


Sledite nam